Ціна звільнення заручників: У Порошенка озвучили ультиматум Росії

За кожного звільненого заручника Путін намагається виторгувати преференції.

Ірина Луценко. Фото: InfoResist.

Президент Росії Володимир Путін вимагає зняти санкції з РФ в обмін на звільнення в'язнів Кремля. Про це в інтерв'ю заявила народний депутат (БПП) і представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, підкресливши, що питання про політичних в'язнів російського режиму є дуже важливим, передають Патріоти України.

"Їх було близько 3000 осіб, зараз залишилося близько 70 осіб. І за кожного такого заручника Путін намагається виторгувати преференції: я випущу, а ви зніміть частину санкцій і т.ін. Ми прагнемо звільнити всіх", - зазначила вона.

Луценко також нагадала, що Україна подала позови в міжнародні суди. "Скажімо, зараз проти Росії в Євросуді з прав людини тисячі позовів як від фізичних осіб, так і від постраждалих банків, підприємств. Величезні збитки від російської агресії понесли морські порти, компанії "Чорноморнафтогаз", "Нафтогаз України" та інші. І у цих справ є сприятливі для нас перспективи", - підкреслила вона.

Нардеп додала, що Україна звернулася до міжнародних судових інстанцій з позовами про порушення Росією морського права. "Мова йде про Керченський міст, який заблокував для великих суден вхід до Маріуполя і порти Азовського моря. Тим самим РФ "валить" нашу економіку, а також намагається налаштувати населення територій, пов'язаних з Донбасом, проти української влади. Мовляв, якщо в Маріуполі зупиняться заводи, то люди скажуть: навіщо нам така влада", - резюмувала представник президента.

Джерело: Сегодня

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....