Цифра з дев'ятьма нулями: Україна зібрала докази та готує мільярдний позов проти РФ - Тука

Заступник міністра пояснив, що позов стосується факту незаконного видобутку українських копалин у галузі морського права.

Георгій Тука. Фото:Антикор

Україна зібрала необхідні докази щодо факту незаконного видобутку українських копалин та готує позов проти Росії до Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Подобається це комусь чи ні, міжнародні судові організації не приймають аргументів на кшталт "всім відомо", "та і так всі знають". Аби довести факт бандитського незаконного видобутку українських копалин, які розташовані у визнаних всім світом територіальних водах виключно економічної зони України, саме і була влаштована ця подорож (корабля української ДПСУ, який займався збором доказової бази за фактами агресії, – ред.), – сказав Тука.

Він також додав, що сума позову проти Росії за встановленими фактами сягатиме цифри "з дев'ятьма нулями", проте точну цифру Тука не назвав.

Заступник міністра нагадав, що випадок збору доказової бази за фактами агресії був ініційований Міністерством з тимчасово окупованих територій та ВПО.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...