Цинічне обличчя Кремля: "По-христиански действовать в этом деле мы не можем" - Путін відповів на прохання звільнити Сенцова

​Для звільнення режисера повинні "дозріти певні умови", каже господар Кремля.

Олег Сенцов. Фото:Ukraine Under Attack

Президент РФ Володимир Путін вважає, що для звільнення українського режисера Олега Сенцова повинні "дозріти певні умови". Про це він заявив на спільному засіданні Ради з питань культури і мистецтва та Ради з російської мови, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

У відповідь на прохання російського режисера Олександра Сокурова про звільнення Сенцова Путін заявив, що "по-христиански действовать в этом деле мы не можем, должны руководствоваться решением суда. Мы живем в правовом государстве, такие вопросы должны решаться судебной системой".

"Что касается его творчества, то он осужден не за творчество, а за то, что он взял на себя совершенно другие функции, как утверждают органы следствия и суда, а именно, фактически, он посвятил свою жизнь террористической деятельности", - сказав Путін.

Сокуров при цьому зазначив, що Сенцов не зміг зрозуміти "складності і хитросплетіння політичного моменту".

"Дело совершенно не в его позиции, дело совершенно не в том, что он думает по поводу событий, которые произошли в Крыму. Дело в его намерениях и в подготовке противоправных действий, в результате которых могли пострадать наши с вами граждане", - заявив Путін .

Він стверджує, що діяти в цій ситуації без рішення суду неможливо. За його словами, "рішення суду відбулося" і "є певні правила і норми, якими ми можемо скористатися, але для цього потрібно, щоб дозріли відповідні умови".

"Повторяю еще раз, никто его не осуждал за его взгляды, за его позицию. Осуждение произошло за его намерение совершать действия, которые законом относятся фактически к действиям террористического характера и которые могли повлечь за собой тяжелейшие последствия для наших граждан. Вот в этом дело, а не в какой-то его позиции", - сказав Путін і додав, що в цій справі є й інші фігуранти.

"Но, тем не менее, спасибо, что вы обратили на это внимание. Знаю, что это вопрос чувствительный, и буду иметь его в виду", - сказав він.

Як відомо, українського режисера Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

У грудні 2014 року в Генпрокуратурі Росії заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами РФ, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство.

У той же час уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що Сенцову і Кольченку фактично нав'язали російське громадянство автоматично, як для більшості жителів Криму. А відмовитися від нього протягом місячного терміну вони, перебуваючи у в'язниці, не мали можливості.

Російський суд 25 серпня 2015 оголосив вирок Сенцову і Кольченку, засудивши їх до 20 і 10 років ув'язнення відповідно.

Міністерство юстиції України звернулося із запитом до Росії про передачу Сенцова і Кольченка як громадян України. 21 жовтня Росія відмовила в передачі Сенцова і Кольченка Україні.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...