Цинічний нахаба: Путін запізнюється на зустріч у нормандському форматі, а пресу взагалі проігнорує - ЗМІ

Традиційно президент РФ "не встигає" вчасно прибути на важливу міжнародну подію.

Меркель, Порошенко та Олланд у Берліні вже зустрілися. Фото:http://ua.112.ua/g

Президент Росії традиційно не приїде вчасно на анонсовану зустріч в "нормандському" форматі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

За інформацією телеканалу, Володимир Путін не з'явиться вчасно на зустріч із президентами України та Франції і канцлером Німеччини. Також російський президент не збирається вийти до преси після завершення переговорів.

Петро Порошенко після зустрічі зустрінеться із журналістами, але не на місці перемовин, а в українському посольстві.

За підсумками переговорів очікуються підходи до преси. Спільно виступлять Ангела Меркель і Франсуа Олланд. Петро Порошенко виступить в посольстві України в Німеччині.

Домовленість про зустріч була досягнута після довгих дискусій. У прес-службі президента сказали, що Порошенко, Меркель і Олланд не домовилися провести переговори в "нормандському форматі" для "спонукання Росії виконати частину мінських домовленостей щодо безпеки".

Прес-секретар канцлера ФРН Штеффен Зайберт, анонсуючи зустріч, заявив, що Меркель запросила Порошенка, Олланда і Путіна, щоб "оцінити виконання мінських угод з останньої їх зустрічі та обговорити подальші кроки".

У той же час у МЗС Франції сказали, що мета саміту в "нормандському форматі" - змусити Україну просунутися в питанні статусу Донбасу".

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...