Туреччина перейшла у рішучий наступ у Сирії

Прямі військові дії проти території, яка перебуває під контролем курдів, відкриють новий фронт в рамках громадянської війни в Сирії.

Ілюстрація:Еспресо.TV

Повітряні сили Туреччини завдали масового артилерійського удару в районі міста Афрін на півночі Сирії. Про це повідомляє видання Reuters, передають Патріоти України.

Це бомбардування сталося через кілька днів після того, як очільник Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав знищити представників терористичного угрупування Робітничої партії Курдистану. Тоді він заявив, що їхніх бойовиків побільшало на півночі Сирії.

Тим часом турецький міністр оборони Нуреттін Джаніклі заявив, що військова операція у регіоні фактично почалася з обстрілів, однак їхні війська ще не заходили до міста Афрін.

Зазначається, що прямі військові дії проти території, яка перебуває під контролем курдів, відкриє новий фронт в рамках громадянської війни в Сирії.

Державний департамент США тим часом закликав Туреччину зосередитися на боротьбі проти терористів Ісламської держави, а не починати військові дії в Афріні.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...