Туреччина стає дуже небезпечним сусідом для Росії, - російський опозиціонер

Після спроби військового перевороту в Туреччині місце силового впливу займуть радикали, впевнений російський опозиційний політик Григорій Явлінський.

Туреччина для Росії сьогодні дуже небезпечний сусід. Фото: noteru.com.

Туреччина є для Росії небезпечним сусідом, вважає російський опозиційний політик, голова фракції партії "Яблуко" в Законодавчих зборах Санкт-Петербурга Григорій Явлінський, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Сьогодні ситуація в Туреччині дуже небезпечна. В умовах різкого ослаблення збройних сил в країні, а по суті в результаті розпаду армії після провалу перевороту, місце силового впливу займуть радикали. Ті самі радикали, які підтримали Ердогана (президента Туреччини Реджепа Ердогана - Ред.) в протистоянні з турецькими військовими. Отже, радикальні ісламістські угруповання, що знаходяться в Сирії, тепер розглядатимуть Туреччину не тільки як курорт для відпочинку, як це було раніше. Тепер у ісламістських радикалів в Туреччині буде силовий і політичний вплив", - написав Явлінський в блозі на своєму сайті.

"Для Росії мати такого сусіда - дуже небезпечна річ. Тут багато про що можна говорити: що привів до цієї ситуації сам Ердоган своєю надавторитарною політикою, що тепер ця політика буде далі розвалювати Туреччину ... Але з огляду на існуюче жорстоке протистояння з курдами, враховуючи, що тепер Ердоган все більше спиратиметься на ісламістських радикалів, ми розуміємо, що все це дуже небезпечно для Росії. Тому що Туреччина - наш найближчий сусід ", - зазначив політик.

Нагадаємо, ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим повідомив про спробу військового перевороту. Заколот в країні був придушений.

Після придушення бунту в Туреччині був введений режим надзвичайного стану, тривають масові звільнення і арешти підозрюваних в причетності до спроби перевороту. Міністр юстиції країни Бекір Боздаг уточнював, що за станом на 9 серпня, заарештовано 16 тис. осіб.

Уряд Туреччини заявив, що спроба путчу була організована послідовниками письменника, колишнього імама і проповідника Ґюлена, який проживає в США.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...