"Турки нам не враги. Да и хрен с Путиным": Російські козаки виступили проти глави РФ (відео)

Це перша гучна антипутінська заява російського козацтва.

СкріншотДо так званих російських "козаків", багатьох з яких ватажки путінського режиму задіють у ході окупації кількох районів Луганської та Донецької областей України, стала потроху доходити вся непривабливість ситуації. А найголовніше - той очевидний факт, що їх просто використовують. І, у разі початку революційних потрясінь у самій Російській Федерації, вставати на захист її президента Володимира Путіна деякі "козаки" аж ніяк не збираються. Відповідна заява пролунала в ході так званого "козачого кола" Окремого особливого козачого війська (ООКВ) у Волгограді з вуст "отамана" даного формування Анатолія Беєва, повідомляють Патріоти України.

Цікаво, що самого Путіна і його силовиків "козаки" вже, схоже, навіть не бояться: відеозапис свого виступу перед соратниками волгоградський отаман особисто виклав в соціальні мережі. Відзначимо, що поки це перший подібний прецедент, проте не виключено, що й інші "козаки" в Росії починають думати точно так само.

- Що з цього матимуть "козаки", за те, що вони підуть захищати путінську владу? - поставив під час заходу риторичне запитання "отаман" Анатолій Беїв. - Я вам зараз поясню. Турки триста років тому козаків поселили. Некрасова, заповіти якого ми вшановуємо, і які у нас тут взяті за основу. Турки нам зараз не вороги. Те, що вони Путіна хочуть змести - та й хрін з ним! Що він нам дав, Путін? Чому ви зараз готуєте гарматне м'ясо для Путіна? Домовляєтеся з Міністерством оборони, з усією цією зграєю? Що матимуть козаки? Свободу або землю, свою або державну, або труни і хрести? А може, нам треба підготуватися, і до стовпів до цих драбинки зробити? Щоб нам самим допомагати їх на стовпи вішати? А навіщо нам рятувати їх від стовпів? Може, навпаки, зараз стовпи ці організувати?

Відзначимо, що поки це перша відверта антипутінська заява представника так званого російського "козацтва". Принаймні, що потрапила в публічний простір: не виключено, що і в інших регіонах РФ у "козаків" поступово формується аналогічна думка. Непряме свідчення тому - постійні збройні конфлікти між найманцями з "козаків" і регулярними російськими військами в окупованих районах Донецької та Луганської областей, в ході одного з яких був ліквідований відомий козачий "отаман" Павло Дрьомов.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...