Тимошенко попросили не брехати: 41 пацієнтська організація спростувала заяву лідерки "Батьківщини" у ВР (документ)

​Пацієнтські організації просять Тимошенко не брехати про закупівлю ліків.

Юлія Тимошенко. Фото: скрін відео41 пацієнтська організація закликали лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко не поширювати неправдиву інформацію про закупівлі, які дискредитують медичну реформу. Про це йдеться у відкритому листі організацій до політика, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Він став відповіддю на виступ Тимошенко на погоджувальній раді, на якій вона озвучила, на думку організацій, неправдиві цифри та дані щодо медичної реформи.

"Закликаємо Вас, шановна Юліє Володимирівно, як лідера фракції, не озвучувати неперевірену інформацію та не вводити в оману виборців та народних депутатів", – йдеться у зверненні. Також у листі політика закликали не дискредитувати та знецінювати реформу держзакупівель.

"Дискредитувати та знецінювати її (реформу – ред.) – значить нехтувати проблемами пацієнтів та використовувати чуже горе для гучних популістичних гасел" – наголосили у повідомленні.

Як приклад, організації заявили, що закупівля ліків через міжнародні організації дозволила заощадити до 39% бюджетних коштів.

"Деякі ліки закуповуються у 67 разів дешевше, ніж це робив МОЗ до 2015 року. Кількість додатково закуплених ліків на заощаджені кошти за деякими програмами сягає до 70%. Понад 60% ліків міжнародні організації закуповують напряму у виробників, в порівнянні з кількома відсотками виробників, які заходили на тендери МОЗ", - пояснили у зверненні до політика.

Слід наголосити, що на погоджувальній раді Тимошенко заявила, що "держава платить мільярди гривень передплатою, а ліки не постачаються. А ті, що постачаються, - мають низьку якість та майже прострочений термін".

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...