У 2017 році фінансування Сил спецоперацій виросте в 5 разів, - нардеп

Ірина Фріз повідомила про радикальні зміни в організації діяльності, фінансування та оснащення Сил спеціальних операцій України.

Військовослужбовці Сил спеціального призначення України. Фото: UkrMedia.

Фінансування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України в 2017 році збільшиться в п'ять разів. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка", член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, передають Патріоти України.

"У 2017 році фінансування частин Сил спеціальних операцій на оснащення зросте в 5 разів. При цьому, паралельно з централізованими закупівлями, командири частин ССО отримали право здійснювати закупівлі самостійно. Такі зміни дозволять підвищити оперативність, якість закупівель та встановити чітку відповідальність за порушення керівництвом частин ", - стверджує І.Фріз.

Парламентарій також зазначила, що до кінця року Кабінет міністрів повинен прийняти зміни до відповідної постанови, що забезпечує виплату надбавок військовослужбовцям цього виду сил, згідно з нормами закону, який був прийнятий Верховною Радою влітку цього року.

"Робота над вдосконаленням нормативної бази триває в тісній координації з командуванням ССО, міністром оборони, прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Важливим рішенням є також відмова від "зрівнялівки", яка була підтримана командуванням Сил спеціальних операцій і лягла в основу розрахунку надбавок до грошового окладу: бійці, які виконують завдання з проведення спецоперацій, отримуватимуть більше, ніж військовослужбовці штабних підрозділів ", - написала І.Фріз.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...