У Будапешта є лише два варіанти - Клімкін про сценарій розвитку подій довкола угорського консула на Закарпатті

Голова українського зовнішньополітичного відомства наголосив, що напередодні його угорський колега Петер Сійярто своїми погрозами про сповільнення інтеграції України до ЄС опосередковано визнав, що відео з Берегового з роздачею паспортів автентичне.

Павло Клімкін. Фото:Телеканал 24

Глава МЗС України Павло Клімкін розповів про два варіанти розвитку подій у питанні висилки консула Угорщини після публікації відео з роздачею угорських паспортів в Береговому Закарпатської області. Про це Клімкін заявив в ефірі програми Підсумки тижня, передають Патріоти України.

"Дві опції - або угорці його просто забирають, це найбільш конструктивний сценарій, або він поїде до Будапешта сам (буде висланий Україною - Ред.)", - підкреслив Клімкін.

Очільник МЗС України додав, що його колега Петер Сійярто своєю заявою напередодні опосередковано визнав, що відео з Берегового автентичне.

Як повідомлялося раніше, на прихованому відео, відзнятому у консульстві в Берегові, видно чоловіка, який допомагає скласти присягу, та жінку, яка інструктує тих, хто отримав паспорти Угорщини, приховувати цей факт від української влади.

Міністр закордонних справ України заявив, що угорський консул буде позбавлений акредитації і невдовзі залишить Україну. У відповідь глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пригрозив ще більше сповільнити інтеграцію України до Європейського Союзу.

Джерело: Радіо НВ

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...