У «ДНР» катують українського вченого і співробітника ООН - Тандіт

Терористи в окупованому Донецьку звинувачують вченого Ігоря Козловського в нібито незаконному зберіганні зброї, а співробітника ООН Юрія Супруна - в тортурах.

Фото: http://kiyany.obozrevatel.com/

Проросійські найманці висунули звинувачення затриманим у Донецьку вченому-релігієзнавцю Ігорю Козловському та співробітнику ООН Юрію Супруну за Кримінальним кодексом 1961 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.Нет.

«У присутності наших представників, ОБСЄ передали папір, що цим двом звичайним людям, які не мають ніякого відношення до АТО, пред'явлені звинувачення за кримінальним кодексом 1961 року. Козловського, вченого, звинувачують в тому, що він незаконно зберігав зброю, хоча він мирна людина », - повідомив радник глави СБУ Юрій Тандіт.

Радник глави СБУ підкреслив, що «Супруна терористи звинуватили в тому, що він нібито катував так званих ополченців». «Теж повна маячня, тому що він був співробітником місії ООН», - додав радник.

Він уточнив, що в Мінську 4 липня також буде підніматися питання про їх звільнення.

«Ми будемо в цьому процесі робити все, щоб їх звільнили», - пояснив він.

Проросійські найманці в Донецьку взяли в заручники співробітника ООН 8 квітня. Терористи вважають Юрія Супруна полковником СБУ.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...