У ФІФА не розуміють, за що карають хорватів: ФФУ висловила обурення у листі до федерації світового футболу з приводу гасла "Слава Україні!"

Українська футбольна федерація також подякувала Домагою Віді за "публічний прояв поваги до України".

Збірна Хорватії. Ілюстрація:telegraf.com.ua

Федерація футболу України обурена цькуванням гравця збірної Хорватії та екс-легіонера київського "Динамо" Домагоя Віди і направила звернення до ФІФА з поясненням гасла "Слава Україні!". Про це повідомляє прес-служба ФФУ, зазначають Патріоти України.

"Футболіст, який багато років виступав за легендарний український клуб та заслужив шану його вболівальників, має право висловити вдячність та повагу до України та наших уболівальників", - повідомили в ФФУ.

"Тим паче, що жодні дисциплінарні правила ФІФА не містять норми, яка б забороняла такі дії", - додали у федерації. Там пояснюють, що фразу "Слава Україні!" часто використовують українські вболівальники для підбадьорювання своїх команд під час матчів.

"Вона не містить жодного негативного чи образливого змісту, як і інші подібні гасла, наприклад, "Слава Хорватії!" чи "Слава Франції!", - додали у ФФУ.

Щоб підтримати Віду, ФФУ направили звернення до ФІФА з відповідним поясненням щодо гасла "Слава Україні!", а також до УЄФА з проханням підтримати позицію ФФУ у ФІФА.

Крім того, українська федерація подякувала Віді за "публічний прояв поваги до України".

Як повідомлялося раніше, 7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію - і після матчу екс-гравець київського "Динамо" Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!"

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахувала зі складу делегації на ЧС-2018.

Віда заявив, що сподівається, що його вигук "Слава Україні" будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа гасло "Слава Україні" назвали "націоналістичним", пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт "Нехай живе Франція", "Нехай живе Королева".

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...