У Яроша прокоментували стрілянину в Кам’янському

У ГО "ДІЯ" заявили, що охоронець Яроша не стріляв у таксиста.

Таксисту з Кам'янського прострелили ноги. Фото: sobitie.com.ua.

В ГО "Державницька ініціатива Дмитра Яроша" заявляють, що охоронець Яроша не стріляв у таксиста на Дніпропетровщині, правопорушником виявився інший член організації, який має понести відповідальність. Про це розповів голова Правління ГО "Державницька Ініціатива Яроша" Андрій Шараскін, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

"Розтиражоване фото з посвідченням охоронця Яроша належить Роману, який виступає у справі як свідок і не стріляв", - зазначив Шараскін.

Водночас, у заяві Шараскіна на сайті "Сектор правди" йдеться про те, що у таксиста стріляв військовослужбовець Михайло. За словами Шараскіна, водій таксі "неадекватно" відреагував на привітання "Слава Україні".

Також він зазначив, що Михайло - "побратим, активний учасник Революції Гідності, учасник бойових дій на сході" і за чотири роки не отримував реабілітації. "Тож цілком зрозуміла реакція Михайла, коли гасло, з яким хлопці йдуть у бій, яке є подекуди останніми словами на устах загиблих – мирний мешканець просто ігнорує", - вважає Шараскін.

Він додав, що Михайло понесе відповідальність і ГО "ДІЯ" сподівається на правдиве встановлення всіх обставин інциденту.

Раніше повідомлялося, що охоронець Яроша прострелив ноги таксисту за відмову відповісти на вітання "Слава Україні". Двох учасників конфлікту затримали на місці, одному вдалося втекти.

Як кажуть очевидці, чоловіки, які напали на таксиста, поводилися збуджено й, крім пістолета, у них була телескопічна біта. За повідомленнями ЗМІ, у таксиста стріляв охоронець Яроша по імені Роман Малисевич.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...