У харківський шпиталь привезли 16 поранених бійців із зони АТО

Волонтери просять слобожанців надати посильну допомогу пораненим українським солдатам і принести такі необхідні для них медикаменти та речі.

У харківський шпиталь привезли  16 поранених бійців  із зони АТО. Фото: rbc.ua.

У харківський госпіталь доставили 16 поранених захисників України із зони АТО. Вони знаходяться у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Бійці отримали поранення різного ступеня тяжкості в зоні проведення АТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на Діалог.

Волонтери просять слобожанців надати посильну допомогу пораненим українським солдатам і принести такі необхідні для них медикаменти та речі. Більшість АТОшников отримали осколкові поранення і різні травми.

В даний момент солдати дуже потребують кондиціонерів, милиць з підлокотниками, переентеральне харчування, пелюшки 60 х 90 і радіотелефони.

У військовий госпіталь також потрібно чоловічий одяг і тапочки, великі пакети для купання поранених з гіпсом і апаратами Єлізарова, милиці, а також перетерте м'ясне і фруктове дитяче харчування.

Поранені бійці просять каву, чай і сигарети. Також необхідні старі мобільні телефони, поповнення рахунку та стартові пакети.

Також у військову поліклініку терміново необхідна санітарка.

Нагадаємо, за минулу добу за даними штабу АТО російсько-терористичні війська 94 рази відкривали вогонь по українських позиціях. Найбільше обстрілів - традиційно на Донецькому напрямку. Там 48 разів українських воїнів обстрілювали з забороненої мінських домовленостей артилерії і САУ.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...