У Харкові судді пощастило купити в США машину-гібрид за неймовірною знижкою

Яна Макаренко сказала, що придбала Тoyota Рrius 2016 року за 118 тис. грн, хоча ціна авто і в США, і в Україні складає 15 тис. дол. (430 тис. грн).

Суддя купила в США машину-гібрид, занизивши її вартість майже вчетверо. Фото: Атака.

Суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Яна Макаренко придбала автомобіль Тoyota Рrius 2016 року. Про це йдеться в повідомлені про суттєві зміни до декларації судді, що опубліковане на Єдиному державному реєстру декларацій, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Харківський антикорупційний центр".

Суддя вказала, що автомобіль був придбаний у США у компанії Orfey Commercial Transport Corp. за 118 тис. грн. При цьому ринкова ціна на подібні авто, що в Україні, що в США набагато вищі.

Так, в Україні автомобілі Тoyota Рrius 2016 року продають 15 тис. дол. (430 тис. грн). У США вартість аналогічна.

За даними експертів, декларанти часто вказують занижену вартість автівок, щоб не потрапляти під фінансовий моніторинг.

За даними декларації, суддя та її родина мешкає у квартирі площею 176 кв.м, яка належить Миколі Вялкіну. Самій судді належить садовий будинок у Циркунах поблизу Харкова. Також родина Макаренко має в користуванні дві автівки: Тoyota Сamry Нybrid та Volkswagen Рassat CC.

Щодо заощаджень, то Яна Макаренко вказала 12 тис. дол. Її чоловік – Олександр Макаренко, який працює у Andrey's Gifts From Afar – показав 130 тис. грн заощаджень.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...