У Холодницького планують засекретити розслідування по справі Насірова

Слідство підозрює главу ДФС Романа Насірова в заподіянні шкоди державному бюджету на суму в 2 млрд грн.

Назар Холодницький. Фото:www.rbc.ua

Розслідування кримінального провадження проти голови Державної фіскальної служби Романа Насірова має бути завершено до 3 травня. Про це повідомив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляють Патріоти України з посиланням на Факты.

«У органу слідства є 2 місяці, щоб завершити розслідування. Детективи Національного антикорупційного бюро пообіцяли нам на нараді, яка передувала цим подіям, що протягом двох місяців його завершать», - сказав він.

Холодницький зазначив, що слідство підозрює Романа Насірова в заподіянні шкоди державному бюджету на суму в 2 млрд грн. При цьому він є фігурантом так званої «газової справи Оніщенка».

«Главу ДФС вже допитували в рамках цього провадження. Оперативним шляхом нам стало відомо про можливий виїзд підозрюваного за кордон, а також існувала ймовірність знищення доказів, тому прокурором вчора, 2 березня, було прийнято рішення про проведення низки невідкладних процесуальних дій. Як тільки вчора вдень почалися слідчі дії, глава ДФС миттєво опинився на лікуванні у Феофанії», - зазначив глава САП.

За його словами, «з огляду на можливості підозрюваного протидіяти слідству і любов до втеч за кордон учасників "газової справи" ми будемо клопотати в суді про обрання Насірову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і вимагати його звільнення з посади».

У той же час Холодницький зазначив, що заборонив слідчим і прокурорам розголошувати будь-яку інформацію про розслідування кримінального провадження проти Насірова.

Нагадаємо, вночі НАБУ вручило Насірову підозру, проте один з його адвокатів повідомив, що у нього діагностували інфаркт і зараз він переведений в реанімацію.

За останньою інформацією зараз Насірову роблять операцію.

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...

Буде вам Харків "за три дні!": Бійці Третьої штурмової бригади показали розгром колони ворожої бронетехніки, яка йшла на прорив українських позицій (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:28

Сили підрозділів Третьої штурмової бригади та суміжних 66-ї ОМБр, 77-ї бригади ДШВ знищили танки-черепахи та БМП-2 противника. Йдеться про колону, яка намагалася здійснити прорив на Харківщині. Про це повідомляє пресцентр 3 ОШБР. . Як зазначається, ок...