"Значит поджог...", - у Кличка назвали винних у пожежі на Хрещатику

За словами радника міського голови Києва Дмитра Білоцерківця, пожежа сталася через недбальство будівельників, але виграти від неї може власник приміщення. Отже імовірність підпалу - дуже висока. Забудовник намагатиметься збудувати черговий "хмарочос"

Наслідки пожежі на Хрещатику. Скріншот.

Згідно з попереднім висновком, пожежа в Києві на Хрещатику, 40/1, у приміщенні колишнього центрального гастроному, сталася через недбалість будівельників. Про це в Facebook пише радник мера Києва Дмитро Білоцерківець, передають Патріоти України.

"Свідки підтверджують, що на даху велися роботи з укладання руберойду, через що дійсно можливе виникнення пожежі", - наголосив він.

За словами Білоцерківця, від пожежі може виграти власник.

"Значить підпал, теоретично, міг бути навмисним. Мотивація можливого підпалу криється у збільшенні комерційних площ будівлі", - додав він.

Радник мера вважає, що власник і потенційний забудовник спочатку будуть пробувати зняти статус пам'ятника архітектури на підставі експертизи про неможливість відновлення об'єкта, а після цього підуть на реконструкцію зі значним збільшенням площ.

"Висновок: не можна дати зняти статус пам'ятника архітектури, нехай власник відновлює будівлю в наявних параметрах!" - підсумував Білоцерківець.

Як повідомлялося раніше, 20 червня о 16:55 на вулиці Хрещатик, 40/1, на другому поверсі трьохповерхової цегляної будівлі, яка перебуває на реконструкції, виникла пожежа з подальшим розповсюдженням вогню на третій поверх та покрівлю.

ЗМІ показали відео із згарищем приміщення Центрального універмагу.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"