У кращих традиціях покійного СРСР: Путін заборонив долари у Росії

На думку російського президента, відрив від долара призведе до "підвищення економічного суверенітету РФ".

Путін. Фото:ТСН

Путін проголосив заборону доларів у Росії - на його думку це врятує економіку Росії від залежності від Заходу. Та й взагалі - на думку дідуся, росіяни повинні вкладатися в рубль, бо це "патріотично". Про це пише rusjev.net, передають Патріоти України.

Правильним для Росії є курс на відмову від прив'язки економіки до світової системи доларових розрахунків. Про це, виступаючи в Держдумі, заявив президент РФ Володимир Путін.

За його словами, «відрив від долара» - основної валюти торгових розрахунків у світі - призведе до «підвищення економічного суверенітету» Росії, що є «абсолютно правильним». "Нафта торгується в доларах на біржі, - сказав Путін. - І, звичайно, ми думаємо, що потрібно зробити, щоб звільнити себе від цього тягаря".

Західні країни, за його словами, допомагають Росії рухатися в цьому напрямку, вводячи «незаконні обмеження, порушуючи принципи світової торгівлі». "Весь світ бачить, що монополія долара ненадійна, вона небезпечна для багатьох регіонів", - пояснив Путін.

"Ми за попередні десятиліття в надії на те, що будуть дотримуватися заявлені принципи в області світової торгівлі, вели себе дещо наївно, - сказав Путін. - А тепер ми бачимо, що і правила СОТ часто-густо порушуються, обмеження йдуть з політичних міркувань, які називають санкціями. Причому вводяться все нові і нові (санкції), щоб забезпечити собі коханим конкурентні переваги".

«Тільки цим», за словами Путіна, пояснюються санкції щодо «Русала», що вирізали найбільшого виробника алюмінію в Росії з системи світових поставок.

Відповісти на ці заходи потрібно «підвищенням рівня свого економічного суверенітету», підкреслив президент, додавши, що потрібні «нелінійні рішення». Для цього, зокрема, Росія диверсифікує свої золотовалютні резерви, заявив Путін.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...