У Кремлі п'ють шампанське: Проросійські депутати запропонували французькому Парламенту зняти санкції проти Росії

Резолюція нижньої палати Національної асамблеї носить рекомендаційний характер і не зобов'язує владу до конкретних дій.

У парламенті Франції запропонували зняти санкції проти Росії. Ілюстрація: Твіттер.

Нижня палата парламенту Франції (Національна асамблея) закликала уряд країни зняти економічні санкції, введені проти Російської Федерації. Про це йдеться в мікроблозі Національної асамблеї в Twitter, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З 101 депутата, що взяли участь в голосуванні за відповідну резолюцію, голос "за" віддали 55 парламентаріїв, "проти" - 44, ще двоє утрималися.

Видання Європейська правда уточнило, що проект резолюції на голосування запропонував депутат Тьєррі Маріані, який є співголовою асоціації "Франко-російський діалог".

У липні 2015 року він на чолі делегації французьких парламентаріїв відвідав тимчасово окупований Російською Федерацією український півострів Крим.

Резолюція має рекомендаційний характер і не зобов'язує владу до конкретних дій.

Пізніше група народних депутатів України написала листа до глави групи дружби "Франція-Україна" Ремі Новросу в зв'язку з прийняттям французької Національною асамблеєю резолюції з рекомендацією зняти економічні санкції, введені проти РФ.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, лідер французької ультраправої партії "Національний фронт", соратник президента РФ Володимира Путіна Марін Ле Пен заявила, що ЄС "припустився помилки", коли ввів санкції проти Росії.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ 2025 року

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі". Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...