У Києві суд зобов'язав Генпрокуратуру поновити слідство щодо Гонтарєвої

Печерський районний суд встановив, що рішення про закриття кримінального провадження слідчий ГПУ прийняв необґрунтовано.

Валерія Гонтарєва. Фото:Цензор.НЕТ

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Генпрокуратуру відновити слідство проти екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої. Про це йдеться в ухвалі суду, передають Патріоти України.

"Постанову слідчого з особливо важливих справ третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Мойсієнка А. М. від 23.05.2017 року про закриття кримінального провадження №42017000000000592 від 03.03.2017 року - скасувати, а матеріали кримінального провадження направити в головне слідче управління Генеральної прокуратури України для продовження досудового розслідування. Ухвала оскарженню не підлягає", - постановив суд.

Так Печерський районний суд встановив, що рішення про закриття кримінального провадження слідчий Генеральної прокуратури України прийняв необґрунтовано.

Слідчий послався на те, що "яких-небудь об'єктивних або ж фактичних даних, які б свідчили про наявність в діях Голови або інших службових осіб НБУ складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 КК України не встановлено, а їх одержання слідчим шляхом у ході проведення досудового розслідування вичерпано".

Суд назвав такі доводи необґрунтованими, оскільки як мінімум головну дійову особу досудового розслідування – главу Нацбанку навіть не викликали на допит. Крім того, під час слідства не досліджені всі обставини справи.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...