"У мене мало надії, що Росія припинить агресію": Порошенко розповів про підлу звичку Путіна

Завжди, коли війська Путіна атакують Україну, російський президент просто перестає спілкуватися.
Путін ні з ким не розмовляє, коли вчиняє чергову капость. Фото: Факти.

Президент Росії Володимир Путін проігнорував пропозицію України про переговори після обстрілу російськими прикордонниками кораблів Військово-морських сил України. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Bild, коментуючи ситуацію у Керченській протоці, передають Патріоти України.

"Я подзвонив Путіну одразу після інциденту і попросив негайних переговорів. Але так само, як і в 2014, 2015 і 2016 роках: завжди, коли війська Путіна атакують Україну, він просто перестає спілкуватися", — заявив він.

Також глава держави підкреслив, що виступає за мирне вирішення конфліктів. "Йде не про попередження, а про факти. Знімки з супутника, аудіозапис показують це однозначно. Я не хочу війни, я хочу миру для нашої країни. І якщо Путін відведе свої війська від кордону, ми негайно скасуємо воєнний стан. Але, на жаль, у мене мало надії, що Росія припинить агресію", - додав Порошенко.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...