У Молдові Конституційний суд розгляне запит про тимчасове усунення президента Додона з посади

Таке звернення до суду надійшло від депутатів Демпартії Молдови, які звинуватили главу держави у провокуванні інституційної кризи.

Ігор Додон. Фото:РИА Новости

Конституційний суд Молдови розгляне вимогу депутатів Демократичної партії (ДПМ) тимчасово відсторонити Ігоря Додона з посади президента країни. Про це повідомляє NewsMaker, передають Патріоти України.

"Депутати від Демпартії звернулися до Конституційного суду (КС) з вимогою констатувати обставини, при яких необхідно тимчасове виконання обов’язків президента. Автори звернення звинувачують главу держави у тому, що він спровокував інституційну кризу. Засідання пройде 2 січня" – йдеться у виданні.

Згідно з повідомленням, депутати попросили суддів терміново розглянути їхній запит. Під час подачі документа в КС депутат від ДПМ Сергій Сирбу висловив надію, що до Різдва у країні "буде функціональний уряд".

"Можливо, це буде неприємний подарунок президенту на Новий рік, але він сам спровокував цю кризу", – заявив депутат.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...