У Москви навчились: "Секретний" винищувач Ірану виявився копією доісторичного американського (фотофакт)

Левова доля високотехнологічних розробок СРСР була здобутком шпіонажу та ретельним дослідженням зразків з країн НАТО. Однак мініатюризація електронних виборів зробила розпил неможливим, після того друга "наддержава" безнадійно відстала.

Новий іранський винищувач. Фото: прес-служба іранських ВПС.

Іранські військові провели презентацію свого нового озброєння, приурочивши її до дня національної оборонної промисловості, передають Патріоти України.

Після презентації ракет «Фатех» зі збільшеним радіусом дії ісламська республіка показала розробки в області винищувальної авіації. На першому польоті винищувача «Ковсар» був присутній і президент Ірану Хасан Роухані. Глава Ірану спостерігав за винищувачами минулого покоління, які були від і до розроблені в Ірані.

В офіційному повідомленні іранських ВПС йдеться: "Завдяки Ковсару Іран входить в ексклюзивний клуб країн, здатних від початку і до кінця розробити і впровадити у виробництво бойові машини четвертого покоління. Вони будуть проводитися в одномісному і двомісному варіантах".
На озброєнні ВПС Ірану стоять в основному застарілі моделі літаків третього і четвертого покоління, які були поставлені в країну до Ісламської революції 1979 року. Зазначимо, що «ексклюзивний літак» є практично точною копією американського винищувача третього покоління F-5 1959 року випуску.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...