У МЗС назвали шокуючі цифри втрат від агресії Росії

Міністерство закордонних справ зробило заяву до 5 річниці анексії Криму та початку російської агресії. Текст опублікували на офіційному сайті МЗС України, повідомляють Патріоти України.

В заяві українські дипломати ще раз наголосили на звільненні всіх українських політв'язнів та звільненні окупованих територій України.

"Це – спільна позиція України та міжнародних партнерів. Подальше зволікання Москви з виконанням цієї вимоги повинно мати цілком конкретні, у т.ч. санкційні, наслідки", - йдеться в повідомленні. В міністерстві зауважили на тому, що за весь час російського вторгнення Україна зазнала значних збитків.

"Результати агресії — драматичні та безпрецедентні для післявоєнної Європи: близько 13 тис. вбитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців, масоване руйнування Донбасу, узурпація української власності в окупованому Криму, масштабні порушення окупаційною владою прав людини та міжнародного гуманітарного права, політичні переслідування та залякування українських громадян з метою придушення будь-яких проявів антиокупаційних настроїв, прискорена масштабна мілітаризація окупованого півострова", - повідомили дипломати.

В заяві повідомили, що дії з повернення миру на Донбас повинні бути разом з миротворчою місією ООН. Також у міністерстві нагадали, що міжнародна спільнота підтримує Україну з кримським питанням.

"Про це свідчить низка резолюцій ГА ООН, які дають однозначні оцінки політиці Москви, вимагають від Росії дотримання норм міжнародного гуманітарного права та деокупації півострова, засуджують мілітаризацію Криму та прилеглих частин Азовського і Чорного морів", - повідомляється у міністерстві.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...