У МЗС України розповіли, коли Рада ЄС розгляне питання надання безвізового режиму

Після новорічних свят "дуже інтенсивний діалог" з цього питання між українськими дипломатами та їхніми європейськими колегами поновиться.

Олена Зеркаль. Фото: http://naspravdi.stairwaysoft.net.

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу розгляне питання надання Україні безвізового режиму в березні або червні 2016 року. Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль в інтерв'ю 5 каналу, передають Патріоти України.

"Від того, як швидко ми зможемо переконати міністрів юстиції та внутрішніх справ країн Європейського Союзу, що ми все виконали і ми продовжуємо удосконалювати (законодавство. - Ред.), і що цей процес є незворотнім, залежить те, коли Рада (ЄС. - Ред .) буде розглядати це питання - в березні або в червні", - сказала Зеркаль. Вона зазначила, що Міністерство закордонних справ після новорічних свят буде вести з європейськими колегами "дуже інтенсивний діалог" з питання надання Україні безвізового режиму.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...