У Нідерландах змоделювали шлях російського "Бука", з якого збили малайзійський Boeing 777 (відео)

​Згідно з оприлюдненим звітом, МН17 було збито з "Бука", який завезли в Україну з території РФ. Постріл був зроблений з району Первомайського, що під Сніжним.

В Гаазі оприлюднили звіт про розслідування катастрофи малайзійського Боїнга. Скріншот.

У Нідерландах встановили шлях "Бука", з якого був збитий MH17, з РФ. Трансляцію звіту Міжнародної слідчої групи вів телеканал "112 Україна", передають Патріоти України.

"За всією інформацією, яку маємо, є відкритий офіс у Києві, де є представники Нідерландів та Австралії, саме вони брали участь, у тому числі вони монтували 3D відеоролик, вони беруть безпосередню участь у виробленні матеріалів справи. Ми робимо все від нас залежне", - запевнив перший заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук, який представляв українську сторону на прес-конференції.

Зазначимо, згідно з оприлюдненим звітом, МН17 був збитий з "Бука", який завезли в Україну з території РФ. Постріл був зроблений з району Первомайського, що під Сніжним.

Також у Міжнародній слідчій групі показали, як було встановлено тип ракети.

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий російською системою "Бук" 17 липня 2014 року в Донецькій області. В результаті загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих - громадяни Нідерландів.

Раніше експерти Bellingcat прийшли до висновку, що частину відповідальності за трагедію MH17 несуть вищі чини російської армії. Очолюють список міністр оборони Росії Сергій Шойгу разом з його двома заступниками - Валерієм Герасимовим і Аркадієм Бахіним. А також президент Росії Володимир Путін, який, згідно Конституції, є верховним головнокомандувачем ЗС Росії.

У відповідь Росія назвала "конспіративною теорією" звинувачення Bellingcat щодо трагедії рейсу MH17.

Концерн повітряно-космічної оборони РФ "Алмаз-Антей" заявив, що володіє первинними радіолокаційними даними про повітряну обстановку за 17 липня 2014 року в районі катастрофи малайзійського Boeing у Донбасі, що виконував рейс MH17.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...