У передчутті КурилНаш: Японія відродила бригаду морської піхоти швидкого реагування

Японські сили швидкого реагування формуються за зразком експедиційного загону Корпусу морської піхоти США.
В Японії з'явився новий вид військ. Ілюстрація: Військовий навігатор України.

Сили самооборони Японії поповнилися новим видом військ. Минулої суботи в місті Сасебо (префектура Нагасакі) пройшла урочиста церемонія, під час якої до складу японських збройних сил офіційно увійшла нова структурна одиниця – бригада морської піхоти швидкого реагування (Amphibious Rapid Deployment Brigade, ARDB), передають Патріоти України.

«З огляду на все більш складну ситуацію в галузі оборони і безпеки навколо Японії, захист наших островів став критичним обов’язком», – заявив віце-міністр оборони Японії Томохіро Ямамото.

Планується, що морпіхів розмістять на острові Кюсю, а в подальшому передислокують на Окінаву. Спочатку ARDB не матиме на озброєнні кораблів, пізніше планується замовити невеликі десантні судна довжиною до 100 м для транспортування військ і обладнання між островами, а також від кораблів до берега.

Надалі півторатисячна бригада буде розширена до 2100 осіб. Японські сили швидкого реагування формуються за зразком експедиційного загону Корпусу морської піхоти США. Раніше японська морська піхота існувала в період з 1928 по 1945 рік і називалася береговими військами особливого призначення ВМС.

Слід зазначити, що Японія, як давній противник Росії через анексовані Курильські острови, за часи російсько-української війни вже надала Україні кредитної та безвідплатної допомоги на понад 3 млрд дол. США. Японська влада вважає, що розгорнута Росією щодо України агресія і анексія Криму порівнювана з проблемою Курил.

Раніше російська філія японської компанії Konica Minolta на одній з презентацій показала карту Росії без окупованого Криму, а також без Курильських островів, Калінінграда і Сахаліну. Курильські острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї були захоплені росіянами після ядерного бомбардування американцям яонських міст Хіросіми і Наґасакі.

Нагадаємо, що Японія, спираючись на двосторонній Трактат про торгівлю і кордони 1855, називає Курильські острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї своїми “північними територіями”. І їх повернення в Токіо вважають важливою умовою для укладення мирного договору з Росією, який після закінчення Другої світової війни так і не був підписаний.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...