У підозрюваних у справі про стрілянину в Олевську вилучено півтонни бурштину та зброю, - Юрій Луценко

В результаті перестрілки, що сталася в Олевську між місцевими жителями і приїжджими через переділ сфер впливу в незаконному видобутку бурштину, загинула одна людина, ще шестеро отримали поранення.

 Вилучений бурштин. Фото: Фейсбук.

Під час обшуків у справі про стрілянину в Олевську Житомирської області знайшли 0,5 тонни бурштину та зброю. Про це повідомив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України.

"Після січневої стрілянини в Олевську було одночасно знято місцевих керівників прокуратури та поліції, які спокійно жили в епіцентрі бурштинової лихоманки. Сьогодні провели першу хвилю обшуків. Вилучено півтонни бурштину, зброю", - написав він.

За даними прес-служби ГПУ, обшуки проходять у самому Олевську та населених пунктах навколо райцентру, а також в інших селищах на півночі Житомирської області. Виявляють скупників та причетних до незаконного видобутку та збуту бурштину, а також причетних до перестрілки 16 січня цього року в Олевську.

Як повідомлялося, в ніч на 16 січня в Олевську сталася збройна сутичка, в результаті якої 7 людей потрапили до лікарні, один помер.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...