У Південній Азії стає гарячіше: Індія успішно випробувала модернізовану ракету, здатну нести ядерний заряд

Пуск ракети був здійснений з мобільної пускової установки, розміщеної на полігоні на острові Абдул Калам в Бенгальській затоці.
В Індії провели успішне випробування балістичної ракети. Фото: The Newsroom.

В Індії провели успішне випробування модернізованої версії балістичної ракети меншої дальності Agni-I, здатної нести ядерний боєзаряд. Про випробування заявили Стратегічні сили Індії, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Newsroom.

Пуск ракети був здійснений з мобільної пускової установки, розміщеної на полігоні на острові Абдул Калам в Бенгальській затоці біля узбережжя штату Орісса. Балістична ракета Agni-I, вагою 12 тонн, має дальність дії від 700 до 900 км. Її можна оснащуватися як ядерною, так і звичайною боєголовкою вагою близько тонни.

Довідка. Ракета Agni-I розроблена Організацією оборонних досліджень і розробок Індії. Перший її досвідчений пуск був здійснений 25 січня 2002 року. Наразі Індія має приблизно 75 пускових установок комплексу Agni-I.

Раніше цю ракету вже випробовували 6 лютого. 23 лютого 2018 Індія також успішно випробувала балістичну ракету "Дануш", яка може нести ядерну зброю.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...