У поліції розповіли, скільки добових платили "блокувальникам" за чергуванні на редуті

"Пропонували 400 грн у день", - розповів один із затриманих поліцією вчора, 13 березня.

На місці  розгону блокади в Кривому Торці. Фото: Факти.

Учасникам блокади Донбасу обіцяли платити по 400 грн у день за чергування на редуті. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіціі в Донецькій області, передають Патріоти України.

"Пропонували 400 грн у день", - процитували в поліції слова одного із затриманих.

Він є жителем Житомирської області, раніше судимий за вбивство. Чоловік провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на свободу в 2013 році.

"Каже, що його і ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошима і обіцяли плату за три тижні чергування на "редуті", - повідомили в поліції.

Також чоловік додав, що бачив зброю в учасників блокади.

"Всього з 43 осіб 5 - раніше судимі, 10 - повідомили, що вони брали участь у проведенні антитерористичної операції, проте поки не надали підтверджувальні документи. Лише 4 - власники зареєстрованої зброї", - йдеться в повідомленні поліції.

Нардеп Семен Семенченко вночі 14 березня повідомив, що після перевірки поліція відпустила "блокадників".

Голова ГУ Нацполіціі в Донецькій області В'ячеслав Аброськін уточнив, що затриманих було 45.

"Вони є жителями 8 областей України: Дніпропетровської - 17; Київської - 10; Чернігівської - 8; Вінницької - 4; Житомирської - 2; Донецької - 2; Сумської - 1; Миколаївської - 1... Станом на сьогоднішній ранок всі вони відпущені. Ні один із них не має тілесних ушкоджень", - написав Аброськін у Facebook.

Також він звернувся до народу з проханням не піддаватися провокаціям.

"Звертаюся до кожного - не ведіться на провокації і гучні заяви від політиків-невдах, які намагаються за рахунок чужого горя підняти собі рейтинг. Поліція Донеччини діє виключно в межах закону і робить все можливе для безпеки наших громадян", - додав Аброськін.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...