У Путіна з Берлусконі щось не зрослося: Італійський парламент провалив проросійську резолюцію і заступився за Україну

Замість запропонованого негайного скасування санкцій проти Росії парламентарії нагадали про виконання Мінських домовленостей.

Сільвіо Берлусконі. Фото google.com

Палата депутатів Італії не підтримала проект резолюції опозиційної політичної сили "Рух 5 зірок" із закликом до уряду Італії про "негайне скасування санкцій проти РФ". Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін, повідомляють Патріоти України.

Замість цього 3 серпня італійський парламент прийняв резолюцію із закликом до повного виконання Мінських домовленостей з метою забезпечення стабільності Української держави.

У резолюції під назвою "Направлення європейської та зовнішньої політики Італії в контексті останніх подій у світі" парламент рекомендує уряду країни вжити заходів для забезпечення виконання Мінських домовленостей, що має стати головним поштовхом до можливого відновлення нормальних економічних відносин між Італією та РФ.

Резолюцію підтримали депутати "Демократичної парті", "Нового правого центру", а також окремі депутати групи "Різні".

"Покладаємося лише на те, що є під рукою": Бійці ЗСУ на Донбасі втомилися чекати на західні снаряди, - Le Monde

п’ятниця, 17 травень 2024, 17:28

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва пообіцяв, що багатомільярдний пакет допомоги від США принесе реальні зміни на полі бою. Однак поки що українська армія щосили намагається протистояти російським загарбникам. І за затримки з постав...

Литва передала Україні партію БПЛА і систем для протидії дронам

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:57

Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли боєприпаси, дрони й антидрони, повідомляють на сайті Міноборони країни в п’ятницю, 17 травня.Україна також отримала патрони 5,56×45 мм, генератори на 100 кВт і розкладні ліжка. У ...