У Росії пояснили, яку війну Путін готує в Криму

Кремль розпочав підготовку до військового протистояння з Туреччиною, вважає Павло Фельгенгауер.

Росія продовжує стягувати військову техніку в Крим. Ілюстрація:nua.in.ua

Зростаюча останнім часом активність військових сил РФ пояснюється підготовкою до повномасштабних бойових дій проти Туреччини. Про це заявив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер в ефірі радіостанції Эхо Москвы, інформують Патріоти України.

"Зараз почалася раптова перевірка велика, мобілізація сил, і сили рухаються на південь, концентруються в окупованому Криму. І я не думаю, що це проти України. Для цього Крим підходить не дуже добре. Ну що ще залишається. Туреччина. Будь-хто нормальний військовий в нинішній ситуації, коли ймовірність війни - 50%, звичайно, буде готуватися. А то його звільняти треба", - вважає експерт.

На думку Фельгенгауера, просто зараз РФ розгортає додаткові сили на Близькому Сході.

"За нинішньої ситуації, яка складається на півночі Сирії, на кордоні Туреччини та Сирії не готується до війни, це треба бути божевільним. Тобто будь-яка нормальний військовий в такій ситуації, звичайно, буде готуватися до війни і повномасштабної", - сказав фахівець.

Фельгенгауер вважає, що, перш за все, РФ готується до війни з Туреччиною, а війна, якщо вона все ж почнеться, буде проходити на території обох країн.

"Ні, якщо почнеться конфлікт, то він почнеться там. На півночі Сирії, але він може легко поширитися на повітряний простір над північною Сирією, над південною Туреччиною і прилегле Середземне море. Повітряний простір над морем, там наші збільшили кількість наших бойових кораблів. Турки їх можуть потопити. Якщо почнеться великий конфлікт", - попереджає експерт.

Також, на думку військового фахівця, Росія не має повноцінного контролю над повітряним простором над Сирією.

"Небо ми не контролюємо. Контролюємо небо, поки там немає нікого іншого. Тобто противника немає поки що. Так звичайно турки сильніші від нас в небі.

І тому можливо, що після цього буде ескалація і почнеться вже повномасштабна турецько-російська війна, яка включить і Чорноморський регіон, включаючи й узбережжя Росії, тобто Сочі, Новоросійськ, може бути Севастополь. Можливо, щось станеться в Вірменії, Карабаху.

А це все може вже розростися в загальноєвропейську війну. Яка може перейти в ядерну. Але це все ймовірності, не кажу, що точно відбудеться. Але ймовірність, що в найближчі кілька місяців, а можливо навіть і тижнів, залежить від дуже багатьох чинників та обставин, чи відбудеться деяке російсько-турецьке загострення і бойові зіткнення там в Сирії, напевно, 50-відсоткова ймовірність", - робить висновок Фельгенгауер.

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...