У Сербії хочуть збудувати російську "гуманітарну" базу

Відповідно до ініціативи президента країни Мілорада Додіка "гуманітарна" база допомагатиме у боротьбі зі стихійними лихами.

Володимир Путін і  Мілорад Додік. Фото: Радио Свобода.Президент Сербії Мілорад Додік заявив про плани збудувати російську "гуманітарну" базу, що допомагатиме у боротьбі зі стихійними лихами. Про це він розповів у інтерв'ю видання Alo, повідомляють Патріоти України із посиланням на Vijesti.

Додік зазначив, що вважає за необхідне провести переговори щодо цього питання найближчим часом.

"У 2014 році у нас була велика повінь, яка завдала збитків у два мільярди марок. Тоді ми отримали допомогу від Західної Європи та Туреччини. Чому ми маємо відмовлятися від росіян, які також запропонували свою допомогу під час можливих стихійних лих?", – зауважив він.

Додік також наголосив, що розміщення такої бази є політизованим питанням, і запевнив, що Республіка Сербська буде рада будь-кому, хто захоче розмістити свою гуманітарну базу, аби "допомогти у складні моменти".

Нагадаємо, 4 липня новообраний прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабич заявила, що якщо Сербія змушена буде вибирати між Росією та Європейським Союзом, то вона обере Євросоюз.

Ганьба та політика: Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США для України та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 15:37

Якщо Сполучені Штати Америки (США) ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії, передають Патріоти України з посиланням на президента Володимира Зеленського під час інтерв'ю ...

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...