У Слов'янську вшанували пам'ять Героя України Сергія Кульчицького та 11 військовослужбовців, які загинули 29 травня 2014 (фоторепортаж)

На місці падіння вертольота Мі-8 в Донецькій області відбувся траурний мітинг, де зібралися представники Нацгвардії і МВС, жителі міста.

Пам'ятна акція в Слов'янську. Фото: 6262.com.ua.

У Слов'янську (Донецька область) вшанували пам'ять військовослужбовців, що загинули 29 травня 2014 року під час падіння вертольота Мі-8. На місці трагедії зібралися представники Нацгвардії і МВС, жителі міста. Присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання та поклали квіти біля пам'ятного знака, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

29 травня 2014 року вертоліт Мі-8, який повертався з гори Карачун, терористи збили з переносного зенітного ракетного комплексу. У той день загинули 6 військовослужбовців Національної гвардії - генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Сергій Бульдович, майор Віталій Курилович, капітан Сергій Кравченко, прапорщики Валентин Білошкурський і Віктор Липський, а також 6 співробітників спеціальної роти міліції Управління МВС в Івано-Франківській області - старші лейтенанти Петро Безпалько та Василь Семанюк, старший прапорщик Володимир Шарабуряк, прапорщик Володимир Лисенчук, старшина Петро Остап'юк, старший сержант Віктор Яков'як. Одному з членів екіпажу - другому пілотові капітану Олександру Макеєнку вдалося залишитися в живих.

Кульчицький був посмертно удостоєний звання "Герой України". 11 загиблих військових були нагороджені орденом "За мужність" I ступеня.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...