У столиці "української Канади" з'явиться нове Генконсульство України - Трюдо

Дипмісія відкриється в Едмонтоні, що в провінції Альберта, адже там проживає 340 тисяч українців.

Джастін Трюдо та Петро Порошенко. Фото:ua.today

У столиці канадської провінції Альберта, місті Едмонтон незабаром з'явиться Генеральне консульство України. Про це за результатами перемовин із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо повідомив Президент України Петро Порошенко, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Ми обговорили подальше зміцнення міжособистісних зв'язків між нашими людьми. Зокрема, ми погодилися відкрити Генеральне консульство України в Едмонтоні, адже в Альберті проживає 340 тисяч українців. Ми хочемо зробити усе можливе для зближення наших держав", - сказав Порошенко.

За його словами, відкриття нового дипломатичного представництва України у Канаді "значно полегшить бізнес контакти із українською громадою". Водночас, Глава держави не уточнив, коли нова дипмісія приступить до виконання роботи.

Близько 10% населення канадської провінції Альберта - українського походження. Наразі України має дипломатичну присутність у трьох містах Канади: посольство та консульство працюють в Оттаві, Генконсульство - в Торонто та почесне консульство, що має переважно представницькі функції, у Ванкувері.

Як відомо, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо прокоментував питання про надання військової допомоги Україні. Під час спільної із президентом України прес-конференції Трюдо заявив, що "є перелік і механізми для втілення спільних завдань".

"Ми залишатимемося назавжди з Україною щодо боротьби з незаконною агресією Росії проти України та докладання зусиль Росією із дестабілізації України. Ми боремося з цим", - сказав канадський прем'єр.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...