У страху - очі великі: Росія після річниці окупації Криму підняла на вуха свої війська

Всього у навчаннях беруть участь понад 2,5 тис. десантників і близько 600 одиниць бойової техніки.

Ілюстрація: korabelov.infoВ окупованому Криму на полігоні Опук почалися командно-штабні навчання російських ВДВ з бойовою стрільбою за участю Чорноморського флоту (ЧФ). Про це повідомив командувач ВДВ генерал-полковник Андрій Сердюков, який здійснює загальне керівництво маневрами, повідомляють Патріоти України.

За його даними, у навчаннях задіяні військовослужбовці Новоросійської десантно-штурмової дивізії, Камишинської та Улан-Уденської окремих десантно-штурмових бригад. У них також візьмуть участь частина сил і засобів ЧФ, 4-ї армії Військово-повітряних сил ПС і ППО Південного військового округу.

Сердюков підкреслив, що вперше в історії Російської армії в рамках навчань ВДВ відразу три з'єднання були одночасно підняті по тривозі і частково перекинуті до Криму зі штатним озброєнням і технікою.

Нагадаємо, 18 березня виповнилося три роки окупації Криму Росією. Як відомо, 18 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав із самопроголошеними представниками "влади" Криму "договір" про вступ Криму та Севастополя до складу Росії.

Цей "договів" був підписаний за результатами псевдореферендуму 16 березня, який проводився у Криму в присутності озброєних російських військових без розпізнавальних знаків. Міжнародне співтовариство засудило анексію українського півострова та запровадило санкції проти Росії.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...