У Ситника розпочали розслідування за фактом незаконного збагачення першого заступника голови СБУ

Підставою для реєстрації кримінального провадження проти Павла Демчини згідно зі ст. 214 КПК України стали матеріали журналістських розслідувань.

Павло Демчина. Фото:Цензор.НЕТ

Національне антикорупційне бюро України почало розслідування за фактом незаконного збагачення першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини. Про це повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook, передають Патріоти України.

"10 березня Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного збагачення першого заступника голови Служби безпеки України (ст. 368-2 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підставою для реєстрації кримінального провадження, згідно зі ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, стали матеріали журналістських розслідувань. Розслідування таких фактів доручено Головному підрозділу детективів НАБУ.

Раніше прес-секретар СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в Facebook повідомила, що Демчина звернувся в НАБУ з проханням відкрити кримінальне провадження і перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про його матеріальний стан.

"Журналісти виявили величезний інтерес до "деклараці" про доходи першого заступника голови СБУ Павла Демчина. Повірте, що він сам не менш зацікавлений в ретельній перевірці інформації про себе, поширеної в ЗМІ. Павло Демчина написав відповідну заяву в НАБУ з проханням зареєструвати щодо нього кримінальне провадження, в рамках якого перевірити опубліковані в ЗМІ матеріали", - написала вона.

За словами Гітлянської, Демчина впевнений, що "поширена про нього інформація є неправдивою".

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...