У Ситника викрили корупційну схему розтрати в Міноборони на 149 млн грн

​Серед затриманих - заступник міністра оборони України. Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру.​

НАБУ викрило у Міноборони корупційну схему. Ілюстрація:Facebook

Національне антикорупційне бюро України викрило в Міністерстві оборони України корупційну схему розтрати 149 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ в Facebook, передають Патріоти України.

"НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему розтрати державних коштів в сумі понад 149 млн гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони України", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, сьогодні, 11 жовтня 2017, правоохоронці провели ряд обшуків і на даний момент за підозрою в причетності до злочину затримано заступника міністра оборони України і директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства.

Як повідомляють в НАБУ, на початку 2016 року Міноборони проводило торги на закупівлю палива, за результатами яких 26 квітня було визначено переможця, з яким 13 і 18 травня 2016 було укладено 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів Державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Крім того, замовник і постачальник уклали ряд додаткових угод, згідно з якими "безпідставно була збільшена ціна за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни". Таким чином, постачальнику незаконно було перераховано 149 млн 339 тис. гривень.

"Слідство вважає, що, відповідно до встановлених в ході досудового розслідування фактів, посадові особи Міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин, передбачений ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (" привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем ")", - йдеться в повідомленні. Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру.

Як пише Українська правда, детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича.

Про це виданню повідомили джерела у правоохоронних органах. Затриманих вважають імовірними учасниками злочину.

Ігор Павловський

Володимир Гулєвич

Як повідомляють джерела видання в НАБУ, у злочинній схемі фігурує компанія "Трейд Коммодіті". "Там стирчать вуха пана Грановського. Деталі згодом", - сказав співрозмовник у відомстві.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ "Трейд Коммодіті", яке також виграло аукціони "Укрзалізниці" на поставку дизпалива на 2,91 млрд грн, стоїть Андрій Адамовський - "багаторічний бізнес-партнер і спільник" нардепа Олександра Грановського.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...