У тюрмі раптово помер вбивця ворога Путіна

Виконавець замовного вбивства Анни Політковської Лом-Алі Гайтукаєв помер від цирозу печінки.

Анну Політковську вбили 7 жовтня 2006 року. Фото: Укрінформ.У виправній колонії №5 у Вологодській області, відомій як "Вологодський п'ятак", помер Лом-Алі Гайтукаєв, засуджений за звинуваченням у причетності до вбивства журналістки Анни Політковської. Про це пише "Кавказький вузол", передають Патріоти України.

За словами адвоката Гайтукаєва, Олени Харіоновської, незабаром після рішення суду, 3 листопада 2015 року, його помістили до лікувального закладу в зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я.

"Лікарі визнали його інвалідом другої групи, йому крім усього іншого був поставлений діагноз цироз печінки. Йому було дозволено додаткове харчування. Ті продукти, які йому були приписані лікарями, я купувала і приносила Гайтукаєву - гроші на ці цілі надсилали родичі", - розповіла вона .

Харіоновська також розповіла, що в лікарню приїжджали московські лікарі, які підтвердили діагноз, поставлений вологодськими лікарями.

"Вони також сказали, що прогноз несприятливий, медицина тут безсила", - розповіла адвокат.Лом-Алі Гайтукаєв (праворуч).Вона зазначила, що згідно зі ст. 81 КК РФ хвороба Гайтукаєва входила в перелік тих захворювань, які можуть послужити підставою для звільнення від покарання.

"Ми підготували клопотання про його звільнення, посилаючись на ст. 81 КК РФ. А в суботу (10 червня) він помер", - сказала адвокат. За її словами, сьогодні, 13 червня тіло Гайтукаєва видадуть родичам для транспортування його в Чечню, де він буде похований на родовому цвинтарі.

За словами племінника засудженого Темірлана Гайтукаєва, його родич піддавався у колонії побиттю. Він пояснив, що приїжджав на побачення у "Вологодський п'ятак" і бачив гематоми по всьому тілу.

"Але дядько тоді сказав, що синці - це нічого страшного, пройдуть. Але його сильно били по печінці й по нирках", - сказав він.

За фактом побиття Гайтукаєва в 2015 році захист намагався порушити справу.

"Але нам було в цьому відмовлено, суд мотивував це тим, що факт застосування фізичної сили не доведений, і тому немає складу злочину", - розповіла Харіоновска.

Як сказала адвокат Тетяна Окушко, яка готувала скаргу Лом-Алі Гайтукаєва до Євросуду про порушення під час судового процесу, позивачами в Євросуді будуть його найближчі родичі.Нагадаємо, журналістка, правозахисниця, борець проти путінської влади і пропаганди Анна Політковська була застрелена в ліфті свого будинку в центрі Москви 7 жовтня 2006 року.

У кінці травня 2014 року суд визнав винними у вбивстві журналістки уродженців Чечні Лом-Алі Гайтукаєва, його племінників - Рустама, і Джабраїла Махмудових і колишнього оперативника ГУВС Москви Сергія Хаджікурбанова. Замовники вбивства так і не були встановлені.

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...

Не рахуючись зі втратами: Росія кидає на штурм Часового Яру людей без зброї, - спікер ОСУВ Хортиця

середа, 1 травень 2024, 20:29

Росія кидає на штурм Часового Яру Донецької області людей без зброї. Керівництво армії РФ дає їм настанову добути зброю в бою. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі Liga, передають Патріоти України. «В районі Часового Яру вже ф...