Убитий ІДІЛ росіянин вів подвійне життя, - ЗМІ

"Ісламська держава" стратила його за шпигунство.

Страта. Кадр з відео.

Росіянин Магомед Хасієв, який був убитий «Ісламською державою» після звинувачення в шпигунстві, вів подвійне життя. Про це пише видання Daily Mail, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Як стверджують друзі Хасієва, 23-річний молодий чоловік мав зв'язки як з радикальними мусульманськими угрупованнями, так і з російськими секретними службами. Відзначається, що в його близькому оточенні були чеченці, які вирушили до Сирії воювати на стороні ІД. Вони закликали приєднатися до них.

При цьому, за словами колишньої викладачки, кількох знайомих і представників спецслужб, у Хасієва були зв'язки в поліції, а сам він мав ліцензію МВС на охоронну діяльність. Автор статті підкреслює, що при народженні молодій людині було дано ім'я Євген Юдін, і саме так він і представлявся на роботі. У коледжі він також був зареєстрований під цим іменем, проте його колишня викладачка Тетяна Майстревська каже, що в класі він просив називати його Магомедом.

Раніше повідомлялося, що сім'я Магомеда Хасієва заявила, що загиблий був помірним мусульманином.Як повідомлялося раніше, терористичне угрупування ІД опублікувала в мережі відеозапис, на якій зображена кара «російського шпигуна».

На відео молодий чоловік повідомляє, що його завербувала російська розвідка - він був звинувачений у контрабанді наркотичних речовин і шляхом шантажу примушений вирушити до Сирії. Молодий чоловік стверджує, що йому було доручено займатися пошуком тих, хто мав намір повернутися до РФ для організації терактів, але в підсумку він був спійманий ІД.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...