Удар по Москві: США відмовили ОПЕК - обмеження видобутку нафти не буде

«Всі чекають подальшого обвалу нафти, ігноруючи угоду Росії з ОПЕК», - агентство Bloomberg.

Іллюстрація: Uainfo.

Уряд США не має законних підстав для регулювання рівня виробництва нафти і не буде намагатися це робити, заявив в рамках прес-конференції на IHS CERAWeek міністр енергетики США Ернест Моніз. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми уряд. Ми не контролюємо, ми не намагаємося контролювати рівень виробництва наших виробників", - відповів він на питання, чи отримала Міненерго запит від ОПЕК на участь в переговорах про замороження видобутку нафти.

Генеральний секретар ОПЕК Абдалла Салем Ель-Бадрі 22 лютого заявив, що картель веде переговори про замороження видобутку на рівні січня з усіма країнами-виробниками нафти, крім США, але закликає їх до цього діалогу.

Як відомо, Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи. Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ.

Однак західні експерти відразу попередили, що Росія може не сподіватися своїми переговорами з ОПЕК домогтися припинення зростання видобутку нафти і, відповідно, зростання цін. «Всі чекають подальшого обвалу нафти, ігноруючи угоду Росії з ОПЕК», - написало в минулий понеділок агентство Bloomberg.

При цьому оглядач Арт Берман ще минулого тижня на сторінках американського видання Forbes назвав цю угоду безглуздою.

Ну а заступник міністра нафти ісламської республіки Рокнеддін Джаваді позавчора поставив жирну крапку в цьому питанні. Він заявив про намір його країни збільшити в самий найближчий час видобуток нафти майже вдвічі і про нафтові контракти на цей рік на загальну суму $ 10-15 млрд.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...