Удар в саме серце Кремля: США можуть "зруйнувати" Керченський міст, - ЗМІ

Мова йде про деблокацію протоки, що буде далі – під питанням.

Ілюстрація: aif.ru

Американські військові кораблі можуть деблокувати Керченську протоку. За таке рішення проблеми виступили експерти американської консалтингової організації Atlantic Council, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Независимую газету".

Привід для відправки американських військових кораблів в Азовське море вже знайдений: передбачається, що будівництво моста через протоку відріже два важливих українських порти, Маріуполь і Бердянськ, через які проходить експорт української сталі.

Мало того, в Atlantic Council вважають, що споруда моста в Керченській протоці «завдає шкоди репутації США» і «демонструє і презирство до глави Білого дому Дональда Трампа». За словами аналітика Стівена Бланка, це є ударом для США. «Путін намагається створити ілюзію великої сили, рівної зі Сполученими Штатами», - заявив Бланк.

Відзначимо, що зараз порядок можливого проходження військових кораблів через протоку і сам факт подібного проходження не визначається жодною міжнародним угодою. Якщо ж США все-таки направлять свій флот в протоку, це призведе до дипломатичного кризи або навіть до війни з Росією, яка розцінить такий крок, як порушення своїх кордонів.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...