Удвічі більше, ніж бюджети Міноборони та МВС, - Аваков про збитки державі по справі екс-податківців

Із затриманих в рамках антикорупційної спецоперації 23 екс-податківців семеро заарештовані, загальна сума застави складає 350 мільйонів гривень.

А.Аваков. Фото: Business.ua.Затриманих 24 травня колишніх працівників податкових адміністрацій підозрюють у тому, що завдали державі збитків у розмірі 96 млрд грн, це удвічі більше, ніж річні бюджети низки українських міністерств, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час години запитань до уряду у Верховній Раді 26 травня, пишуть Патріоти України з посиланням на "ГОРДОН".

"Ідеться про 96 млрд грн, які з 2011-го до 2013 року було вилучено з державного бюджету. І скажу, що ця сума удвічі більша, ніж бюджет Міністерства оборони, удвічі більша, ніж бюджет Міністерства внутрішніх справ, точно більша, ніж бюджет Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти", – зазначив він.

Аваков закликав "не ставитися зверхньо" до того, що Печерський суд Києва відпустив частину затриманих 24 травня колишніх чиновників під особисті зобов'язання або незначні застави. Він підкреслив, що в Україні потрібна реформа судової системи.

24 травня в 15 областях України проводили одночасно 454 обшуки в межах кримінального провадження щодо колишніх чиновників податкових адміністрацій, яких підозрюють у причетності до організації та функціонування схем ухилення від сплати податків – "податкових майданчиків". Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за схемою стояв екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко, який перебуває в міжнародному розшуку.

Усіх підозрюваних авіатранспортом доставили в Київ для обрання запобіжного заходу.

Під особисте зобов'язання випустили колишнього начальника Державної податкової інспекції Подільського району Києва Олексія Ярошенка, екс-голову податкової Криму Костянтина Циркуна, колишнього керівника харківської податкової Андрія Криволапова і екс-начальника Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Києва Віктора Башука.

Чотирьох затриманих відпустили, призначивши заставу: колишньому голові Луганської обласної державної адміністрації та екс-керівникові податкової служби Луганської області Олександру Антіпову – 15 млн грн, екс-начальнику Державної податкової інспекції у Святошинському районі Києва Юрію Мостіпану – 1 млн грн, екс-голові податкової адміністрації Полтавської області Володимиру Задорожному – 12 млн грн, колишньому начальнику Дарницької податкової адміністрації в Києві Юрію Кравченку – 1 млн грн.

Екс-голову Державної податкової адміністрації у Дніпропетровській області Сергія Шинкаренка і в Харківській області Станіслава Денисюка заарештували з правом унесення застави в розмірі 100 млн грн. Також суд на два місяці заарештував екс-голову податкової адміністрації Полтави Богдана Лизуна і екс-голову Державної податкової інспекції Приморського району Одеси Ольгу Фролову. Лизун може вийти з-під арешту під заставу в розмірі 3 млн грн, Фролова – 2 млн 999 тис. грн.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...