Угода по Сирії зірвана: Росіяни відмовились від даних раніше обіцянок, - Обама

Джон Керрі та Сергій Лавров продовжать роботу над досягненням угоди

Обама розчарований, що США та РФ поки не дійшли угоди. Фото: www.dialog.ua

Росія та США не досягли прогресу у переговорах щодо Сирії. Незважаючи на цілодобову роботу, сподівання Обами не виправдались. "Це дуже складна справа", - сказав президент США 4 вересня. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "РБК".

В Держдепартаменті США повідомили, що угода вже була близькою до погодження, але її знову відкладають через низку питань, в яких Росія відмовилася від досягнутих раніше домовленостей.

"Росіяни повернулися до своїх попередніх позицій у тих питаннях, які ми вважали закритими, тому ми вирушаємо до столиць своїх країн для консультацій", - повідомив представник Держдепартаменту.

Очікується, що Джон Керрі та Сергій Лавров знову зустрінуться в китайському Ханчжоу 5 вересня. "Ми не збираємося поспішати", - сказав Керрі, і додав, що необхідно вирішити деякі складні питання та дійти згоди.

США вимагають повного припинення вогню у Сирії та не згодні на умови тимчасового перемир'я, йдеться в заяві Держдепу. Своєю чергою заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що сторони "близькі до угоди", але наразі він не готовий прогнозувати, коли буде оголошено про її досягнення. За його словами, "мистецтво дипломатії іноді вимагає часу для втілення у конкретних справах".

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...