Угорщина вчинила черговий демарш до дня пам'яті Карпатської України

79-у річницю проголошення Карпатської України на Закарпатті відзначать 15 березня, і цей день в регіоні оголошений вихідним.

Ілюстрація:Радіо Свобода

Угорщина закликала своїх громадян відмовитися від поїздок на Закарпаття у період з 16 по 18 березня. Оголошення такого змісту розміщено на офіційному сайті Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, передають Патріоти України.

Наголошується, що "через складну політичну та громадську ситуацію в регіоні, а також з метою уникнення можливих провокацій" угорським групам та індивідуальним мандрівникам не рекомендується їздити до Закарпаття в період з 16 по 18 березня.

Особливо не рекомендують угорські дипломати їхати в певні міста (наприклад, в Хуст чи Ужгород). Також у цей час вони радять уникати відвідування Верецького перевалу, що на межі Львівської та Закарпатської областей.

15 березня на Закарпатті оголошено вихідним днем - на честь відзначення 79-ї річниці проголошення Карпатської України. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

“15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором – синьо-жовтий стяг, гербом – зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами й тризубом, а гімном – “Ще не вмерла Україна”, – заявив він.

Москаль вважає день проголошення Карпатської України однією з найвизначніших дат в історії регіону, тому, на його думку, цей день заслуговує на те, щоб бути вихідним.

Згідно з його розпорядженням, головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день із четверга, 15 березня, на одну із субот квітня, коли по області проводитиметься традиційна весняна толока.

Слід наголосити, що 17 березня організація "Карпатська січ" оголосила про марш слави героїв в Ужгороді. Відповідний пост розміщено на сторінці організації в Facebook.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...