Указ Президента їм не указ: У столичному метрополітені не поспішають знімати колорадські стрічки (фото)

Так звана "георгіївська стрічка" є на станції метро "Героїв Дніпра".

В Україні заборонена георгіївська стрічка. Фото: Depo.ua.У підземці чекають доки Київрада дасть їм таку вказівку, а вже потім стрічку ліквідують. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

Зокрема, Київський метрополітен готовий прибрати зі станції "Героїв Дніпра" заборонену законом георгіївську стрічку після відповідного рішення Київської міської ради.

За словами речниці підземки Наталки Макогон, столичний метрополітен - комунальне підприємство.

"Ми виконуємо рішення, яке приймає місто. Наприклад, коли був введений закон про декомунізацію, Київрада приймала рішення і встановлювала чіткий перелік об'єктів і станцій, на яких потрібно провести роботи. Тому, якщо Київрада прийме рішення, звичайно, ми фізично будемо проводити роботи. Але самостійно ми як підприємство такі рішення приймати не компетентні", - розповіла Макогон.

Наразі так звана "георгіївська стрічка" є лише на одній станції метро – "Героїв Дніпра".

Напевно, мова йде про цю стрічку, яка викладена плиткої на стіні станції.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав цей закон у День Росії, 12 червня. Закон було опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" 14 червня і він набув чинності наступного дня після опублікування.

Закон передбачає, що публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-2 550 гривень) із конфіскацією стрічки. За повторну пропаганду георгіївської стрічки передбачається штраф до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 100 гривень) або адміністративний арешт на строк до 15 діб із конфіскацією стрічки.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...