Україна лідирує за кількістю антикорупційних органів і середнім розміром хабаря (інфографіка)

Україну, Росію, Білорусь, Молдову, Грузію, Вірменію та Азербайджан порівняли за Індексом сприйняття корупції.

Розмір середнього хабара в Україні - 1350 євро. Фото: Репортер.

В Україні найбільша кількість антикорупційних установ серед країн Східної Європи, а середній розмір хабара становить 1350 євро при середній зарплаті у 144 євро. Про це йдеться у проекті "Громадського", що охоплює Україну, Росію, Білорусь, Молдову, Грузію, Вірменію та Азербайджан, передають Патріоти України.

Як зазначається, в Україні найбільша кількість антикорупційних установ серед країн Східної Європи.

Так, в нашій країні їх вже 6, у Вірменії - 5, у Білорусі, Росії та Молдові по 3, у Азербайджану 2 та у Грузії - 1. Україна і Росія займають 131 місце за Індексом сприйняття корупції, який щорічно визначає міжнародна організація Transparency International.

При цьому Грузія, в якої лише одна антикорупційна установа, займає 44 місце. Також наголошується, що середній розмір хабара у Росії становить 3200 євро при середній зарплаті у 493 євро.

У Молдові хабар становить 113 євро при зарплаті 215 євро,а у Азербайджані хабар сягає 50-100 євро при середній зарплаті 250 євро.


Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...