Україна наступна в черзі до НАТО, слідом за Чорногорією - Парубій

Голова Верховної Ради України впевнений, що єдиною силою у світі, що може зупинити російські війська, є Північноатлантичний альянс.

Ілюстрація:http://3222.ua/

Дев’ятого липня виповниться 20 років із дня підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО. З нагоди цього символічного ювілею в Києві проводять 95-й семінар "Роуза-Рота", темою якого є безпека і стабільність у Чорноморському регіоні. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Наприкінці 2014 року Україна відмовилась від позаблокового статусу, запровадженого екс-президентом Віктором Януковичем, а у червні 2017-го парламент знову визначив вступ до НАТО як пріоритет. Якими зараз є перспективи відносин Києва та Північноатлантичного альянсу?

Україна повинна стати наступним після Чорногорії членом НАТО, тож докладатиме усіх зусиль, аби це вдалось зробити до 2020 року. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій журналістам у кулуарах семінару. Для цього слід продовжувати реформи української армії, яка вже є однією з найсильніших у регіоні, додав Парубій.

Єдиною силою у світі, що може зупинити російські війська, є Північноатлантичний альянс, переконаний Парубій. Він вважає, що Києву та НАТО не потрібні проміжні формати співпраці як от план дій щодо членства (ПДЧ) – Київ може претендувати на місце в складі НАТО і без цього.

«По логістиці і по спроможностях українська армія може надавати дуже дієву і активну підтримку, у тому числі, і нашим сусідам з країн Балтії та іншим, що межують із Російською Федерацією. Тому у мене немає сумнівів, що співпраця з Україною вигідна і для країн НАТО», – сказав Парубій.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...