Україна отримала дуже міцного союзника: Чалий розповів, хто така новий посол США у Києві, і чого чекати від неї

Марі Йованович - жорсткий дипломат, в Україні вона працювала саме перед Помаранчевою революцією

Йованович чудово розуміється у питаннях оборони. Фото: from-ua.com

Посол України в США Валерій Чалий розповів в ефірі "Громадського" про нового посла Сполучених Штатів - Марі Йованович. Чалий назвав її жорстким дипломатом, який добре розуміється у питаннях оборони та безпеки. Про це інформують Патріоти України з посиланням на "Депо".

"Україна знайома для нового посла. Вона вже тут працювала заступником посла, до цього в Росії, та в Сомалі — вона дуже добре розуміє питання оборони і безпеки. І мене надихають її слова: при складанні присяги в Держдепі, вона говорила про те, що зробив український народ і як важливо захистити ці цінності і захистити разом безпеку. Мені здається, що ми побачимо м’яку за формою, дуже приємну у спілкуванні, але дуже жорсткого дипломата", - сказав Чалий.

Йованович в Україні працювала перед Помаранчевою революцією - заступником посла. Потім вона була заступником помічника держсекретаря США з європейських та азіатських справ.

У 2002 році вона першою підняла питання про порушення Україною санкцій проти Ірану у вигляді продажу Саддаму Хусейну партії радіолокаційних систем "Кольчуга".

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...