"Україна поза ЄС, але на краю Європи. Голландці підтримають країну на референдумі", - прем'єр Нідерландів

У голландців напередодні референдуму, який намічений на 6 квітня, стало поліпшуватися ставлення до України. Заява Рютте допоможе голландцям правильно визначитися при голосуванні.

Прем'єр-міністр Нідерландів сподівається, що більшість проголосує "за" на референдумі 6 квітня. Фото: rbc.ua.

Більшість голландців проголосує за Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в інтерв'ю Nieuwsuur, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я впевнений в мудрості Нідерландів. Я думаю, що більшість проголосує "за"на референдумі 6 квітня, в інтересах розвитку торгівлі та стабільності в Європі", - пояснив він. "Це важливо, адже ми живемо в смутні часи", - підкреслив Рютте.

"Ця угода - не про членство в ЄС, не про гроші і не про безвізовий режим", - зазначив голландський прем'єр. "Україна поза ЄС, але на краю Європи. Ми зацікавлені в стабільності в цій країні, в розвитку економіки і верховенства права", - підкреслив він.

Рютте також спростував тезу опонентів, що Угода про асоціацію буде сприяти роз'єднаності України. "Росія окупувала частину країни і завдала значної шкоди в інших частинах. Говорити, що це спровокував ЄС, це перевернути суть", - заявив він.

Як відомо, референдум в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС призначений на 6 квітня.

Нагадаємо, у голландців напередодні референдуму стало поліпшуватися ставлення до України. Це випливає з результатів соцопитування, оприлюднених в минулі вихідні.

Також нагадаємо, що в кінці лютого американське видання The Wall Street Journal опублікувало статтю під гучною заголовком-закликом: «Голландці: не покрийте себе безчестям на референдумі по Україні». Дана ж заява Рютте напевно допоможе голландцям правильно визначитися при голосуванні ...

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...